Składniki (na 2 porcje):
- 100g makaronu razowego
- 3/4 puszki pomidorów
- 0,5 dużej cebuli
- ok. 8-10 pieczarek
- 0,5 opakowania serka wiejskiego
Wykonanie:
Makaron ugotować na półtwardo. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na patelni. Następnie dodać pokrojone pieczarki i usmażyć, na koniec doprawić. Pomidory gotować do rozpadnięcia, doprawić (ja użyłam: soli, pieprzu, bazylii, granulowanego czosnku i ziół prowansalskich). Ugotowany makaron przełożyć na naczynia żaroodpornego i wymieszać z pieczarkami i sosem pomidorowym. Gotową zapiekankę posypać ziarenkami z odsączonego serka wiejskiego. Całość zapiekamy w 150st.
Pozdrawiam i życzę smacznego,
Maja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz