Składniki (składniki na dużą miskę):
- pierś kurczaka
- 1 kapusta pekińska
- 1 czerwona papryka
- 6 malutkich/ 3 średnie ogórków konserwowych (polecam te wykonane w domu)
- 5 łyżek kukurydzy konserwowej (bez dodatku cukru)
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- jogurt naturalny (gęsty) *
- ketchup (wybierzmy ten, o jak najprostszym i naturalnym składzie) *
- przyprawa gyros (najlepiej taką, która nie zawiera wzmacniaczy smaku czy sztucznych aromatów)
* jeśli chodzi o ilość jogurtu i ketchupu to trudno jest mi dokładnie powiedzieć, ile użyłam ale na pewno zredukowałam ilość ketchupu w stosunku do oryginalnego przepisu
Wykonanie:
Pierś pokroić, doprawić i usmażyć na patelni posmarowanej oliwą. Kapustę i paprykę pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić.
Sałatkę można zrobić również w wersji warstwowej. Ja jednak wybrałam zwykłą i szybszą opcję.
Maja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz