Składniki:
- bułka grahamka
- parę liści sałaty
- parę plasterków ogórka
- parę plasterków pomidora
Kotlety:
- ok. 70 g mięsa z piersi kurczaka
- parę listków natki pietruszki
- 0,5 cebuli
- przyprawy: sól, pieprz, mielony czosnek
Sos:
Wykonanie:
Mięso z piersi kurczaka zmielić, dodać pokrojoną natkę i cebulę. Masę przyprawić, wymieszać i uformować płaskiego kotlecika. Kotlet piec w 150 st z termoobiegiem i włączoną funkcją pieczenia z góry. Gdy kotlet się zrumieni, przewrócić go na drugą stronę i znowu piec do zrumienienia.
Składniki na sos wymieszać i schłodzić.
Bułkę przekroić, posmarować sosem, nafaszerować warzywami i kotletem i znowu polać sosem.
Polecam,
Maja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz