Ps. Aby posiłek był bardziej zbilansowany najlepiej dodać do niego jakieś źródło białka.
Składniki (porcja na 2 osoby):
- 50 g makaronu typu spaghetti (u mnie makaron gryczany)
- 0,5 puszki pomidorów
- 0,5 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1,5 łyżki oliwy z oliwek
- sól. pieprz, bazylia, zioła prowansalskie
- listki świeżej bazylii do dekoracji
Wykonanie:
Czosnek i cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Następnie dodać pomidory i gotować aż warzywa się rozpadną. Na koniec wystarczy doprawić i zagotować. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu (gotujemy tak żeby makaron był al dente) i polać sosem pomidorowym. Całość udekorować świeżą bazylią.
Pozdrawiam,
Maja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz