Podziel się!

30 września 2013

Leczo

Dzisiaj coś idealnego na jesienną pogodę- cała energetyczna paleta barw w jednym daniu. Z pewnością rozgrzeje i doda energii każdemu. Moja wersja jest tak naprawdę tylko inspiracją bo to jedna z tych potraw, do których możemy dodać to, co mamy akurat w lodówce. A zważając na zbliżającą się zimę polecam dodać jeszcze więcej warzyw :)


Składniki (jeśli chcecie 1 porcję to składniki podzielcie na 4):

  • 1 cukinia
  • 12 pieczarek
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 0,5 papryki żółtej
  • 2 garści fasoli szparagowej

Wykonanie: 
Cebulę posiekać i zeszklić na patelni. Następnie przełożyć do garnka i dolać trochę wody. Pomidory i cukinię obrać ze skórki, wszystkie warzywa pokroić. Do garnka wrzucać pokrojone warzywa- najpierw fasolkę, a gdy lekko zmięknie- cukinię, pieczarki, paprykę a na końcu pomidory. Całość gotować do zmięknięcia wszystkich warzyw, doprawić. 



Smacznego,

Maja

2 komentarze:

  1. Bardzo lubie taskie warzywne dania, chyba nawet udalo mi sie przekonac moich domownikow, ze to smakuje!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Z przekonaniem domowników bywa czasami trudno, zwłaszcza z jego męską częścią :) ale myślę, że serwowanie tego typu potraw pozwoli przekonać nawet Panów do tego, że warzywa nie muszą być nijakie i niesmaczne :)
    Pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń