Składniki (jeśli chcecie 1 porcję to składniki podzielcie na 4):
- 1 cukinia
- 12 pieczarek
- 4 pomidory
- 2 cebule
- 2 czerwone papryki
- 0,5 papryki żółtej
- 2 garści fasoli szparagowej
Wykonanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na patelni. Następnie przełożyć do garnka i dolać trochę wody. Pomidory i cukinię obrać ze skórki, wszystkie warzywa pokroić. Do garnka wrzucać pokrojone warzywa- najpierw fasolkę, a gdy lekko zmięknie- cukinię, pieczarki, paprykę a na końcu pomidory. Całość gotować do zmięknięcia wszystkich warzyw, doprawić.
Smacznego,
Maja
Bardzo lubie taskie warzywne dania, chyba nawet udalo mi sie przekonac moich domownikow, ze to smakuje!!!!!
OdpowiedzUsuńZ przekonaniem domowników bywa czasami trudno, zwłaszcza z jego męską częścią :) ale myślę, że serwowanie tego typu potraw pozwoli przekonać nawet Panów do tego, że warzywa nie muszą być nijakie i niesmaczne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy