Podziel się!

28 sierpnia 2013

Sałatka z kaszą gryczaną

Od dawna chodziło za mną połączenie kaszy gryczanej i fety. A że w lodówce zostało mi trochę sera, mogłam wypróbować ten duet. Pomysł okazał się
strzałem w 10. Naprawdę zaskakujące połączenie lekko orzechowej kaszy i słonego sera. Polecam


Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 1 papryka
  • ok 50 g sera feta
  • 80 g kukurydzy z puszki (bez dodatku cukru)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • przyprawy

Wykonanie: 
Kaszę gotujemy 1:2 z wodą. Paprykę i ser kroimy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy i schładzamy. Gotowe!






Pozdrawiam, 

Maja

2 komentarze:

  1. jutro bede pichcić to bo wyglada obłędnie! wrzućcie to na facebooka na dietetyczne przepisy Figury bo macie duze szanse na zwycięstwo z takim przepisiorem oryginalnym! zobaczymy jutro jak w smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękujemy bardzo i czekamy na relacje jak smakowało.
    Ps. polecam wykorzystać w przepisie jakiś gęstszy jogurt lub jogurt grecki.
    Pozdrawiamy i zapraszamy do podglądania naszego bloga

    OdpowiedzUsuń