Podziel się!

26 sierpnia 2013

Chińszczyzna

Moje pierwsze podejście do kurczaka po chińsku było jak najbardziej udane. Zdecydowanie danie ląduje na mojej TOP liście przepisów.



Składniki:

  • 70 g piersi kurczaka
  • 1 łyżka oleju
  • 0,5 opakowania mrożonej mieszanki chińskiej
  • 50 g makaronu gryczanego
  • sos sojowy


Wykonanie: 
Kurczaka pokroić i zamarynować w przyprawach i sosie sojowym (mi na podwójną porcję wystarczyło 0,5 łyżki sosu), odstawić na ok. 30 min. Po tym czasie mięso podsmażyć na oliwie a gdy będzie prawie usmażone, dodać mieszankę chińską, dolać odrobinę wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy warzywa będą już miękkie lub półtwarde (w zależności od tego, jakie wolicie), całość doprawić dowolnymi przyprawami i sosem sojowym (dosłownie 2 krople). Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i podawać z kurczakiem i warzywami. 





Smacznego, 

Maja

Ps. Dzisiaj kolejne podejście do ciasteczek owsianych. Tym razem z bananem :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz