PS. Przepis został przetestowany i zaakceptowany przez dwóch totalnie niedietetycznych facetów więc tym bardziej polecam :)
Składniki (na cały tort- ok. 4 porcje)
- 4 białka
- substancja słodząca odpowiadająca odpowiadająca 0,5 szklanki cukru
Krem:
- 160g serka homogenizowanego odtłuszczonego
- stewia do smaku
Wierzch:
- 160g czerwonej porzeczki
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, pod koniec dodać słodzik. Pianę wyłożyć na papier do pieczenia. Piec w 100st przez ok. 30 min a następnie wyjąć, oderwać papier do pieczenia, bezę przewrócić na drugą stronę i piec jeszcze ok. 15 min. Po upieczeniu wystudzić.
Krem: serek zmiksować ze słodzikiem.
Na upieczoną bezę wykładamy krem a następnie całość posypujemy porzeczkami.
Krem: serek zmiksować ze słodzikiem.
Na upieczoną bezę wykładamy krem a następnie całość posypujemy porzeczkami.
1 kawałek torcika (1/4 porcji) to zaledwie 60kcal!
Pozdrawiam,
Maja
Wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńPolecam wypróbować :)
UsuńDziękujemy i zapraszamy częściej :)
OdpowiedzUsuń