A wracając do dzisiejszego przepisu: po przygotowaniu deseru zostało mi jeszcze trochę granatu i musiałam go jakoś wykorzystać. Przepis powstał więc całkiem spontanicznie ale muszę przyznać, że to lekko wariackie połączenie smaków jest naprawdę zaskakująco dobre :)
Składniki:
- 40f sera feta (półtłustego)
- 20g kukurydzy (bez dodatku cukru)
- 70g piersi kurczaka
- 80g mieszanki sałat
- 100g ogórka
- 100g pomidora
- pestki z 1/4 granatu
- 1 łyżka słonecznika
- 40g jogurtu (opcjonalnie)
Wykonanie:
Pierś pokroić i podsmażyć na patelni. Ogórka pokroić w słupki a pomidora w ćwiartki. Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Na dużym talerzu układamy sałatę a na to wykładamy fetę, kurczaka, pomidora i ogórka. Na koniec posypać kukurydzą, pestkami granatu i słonecznikiem. Jeśli chcecie, na koniec polać jogurtem.
Pozdrawiam i do zobaczenia w poniedziałek,
Maja
Czy tego kurczaka podsmażamy w jakichś przyprawach??? :)
OdpowiedzUsuńMarta.
Użyłam tylko soli i pieprzu (soli z umiarem bo feta jest dość słona)
Usuń