PS. Jeśli ktoś woli wersję na talerzu z frytkami zapraszam do wcześniejszych postów (klik)
Składniki (na 1 sztukę):
1 kebab to ok 400kcal
(Dla porównania kebab tradycyjny to ok. 900kcal)
Chleb pita: (z tego przepisu)
Nadzienie:
- 100 g kurczaka
- 0,5 łyżki oleju rzepakowego
- przyprawa kebab
- 100 g kapusty pekińskiej
- 50 g ogórka
- 100 g pomidora
Sos:
- 100 g jogurtu greckiego
- musztarda
- ketchup
- sól, pieprz
Wykonanie:
Do jogurtu dodać odrobinę musztardy i ketchupu, wymieszać i doprawić do smaku. Kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju, dodać przyprawę gyros. Pomidora i ogórka pokroić w plasterki, kapustę poszatkować. Chlebek przeciąć na pół i posmarować częścią sosu. Następnie nadziać warzywami i kurczakiem polewając sosem.
Smacznego,
Maja
Smacznego,
Maja
mniam!:) też kiedyś robiłam kebaba w domu :)
OdpowiedzUsuń