Podziel się!

22 maja 2014

Wielowarzywna zupa krem

Obserwując bloga pewnie łatwo zauważyć, że w moim menu często pojawiają się zupy. I rzeczywiście tak jest. Według mnie zupy (oczywiście te dietetyczne) to same zalety: są niskokaloryczne, zawierają dużo warzyw a ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Dlatego polecam wprowadzić je do swojego jadłospisu :)


Składniki:

  • 0,5 opakowania mrożonych warzyw (dowolny mix, najlepiej z większą ilością różnych warzyw) 
  • 1 puszka pomidorów (można użyć świeżych pomidorów) 
  • ok. 750-1000ml bulionu warzywnego (w zależności od tego jak gęsta ma być zupa) 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, suszone pomidory z czosnkiem 

Wykonanie: 
Bulion zagotować, dodać mieszankę warzyw i gotować do miękkości. Pod koniec dodać pomidory z puszki i oliwę. Całość zmiksować a następnie doprawić i zagotować. 




Pozdrawiam,
Maja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz