Podziel się!

27 maja 2014

Kasza jaglana z bananem i gorzką czekoladą / Millet with banana and dark chocolate

Kasza jaglana w wersji na słodko z bananem, gorzką czekoladą, miodem i cynamonem. Sycące i energetyczne śniadanie. 1 porcja zawiera 410 kcal



Składniki (1 porcja)

  • 6 łyżek kaszy jaglanej 
  • pół banana
  • 1 kostka gorzkiej czekolady min. 70%
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżka miodu
Przygotowanie:
Kaszę należy ugotować w wodzie w proporcjach 2:1(2 szklanki wody na 1 szklankę kaszy). Pod koniec gotowania dodać 1 łyżkę miodu. Gotować do momentu wchłonięcia wody. Banana pokroić w plasterki i wymieszać z ugotowaną kaszą i szczyptą cynamonu. Gorzą czekoladę posiekać i dodać do kaszy. 

Smacznego!
Sandra

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz