Podziel się!

13 listopada 2013

Razowy makaron z kremowym sosem

Uwielbiam makarony :) Długo myślałam nad przepisem, który połączyłby kremowość śmietanowego sosu i lekkość jogurtu. I tadam! Przedstawiam Wam przepis, który łączy obie te cechy. Dodając do tego piersi z kurczaka, razowy makaron i płatki migdałów mamy pyszny i zdrowy obiad.



Składniki (na 1 porcję):

  • 0,5 piersi kurczaka
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 1,5 łyżki płatków migdałowych (równie dobrze smakuje ze słonecznikiem) 
  • 70g razowego makaronu
  • zioła prowansalskie 
Wykonanie: 
Makaron ugotować al dente. Pierś pokroić i usmażyć, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Jogurty wymieszać, dodać zioła prowansalskie i wlać do piersi. Chwilę gotować. Makaron podawać z sosem, posypać podprażonymi płatkami migdałów. 


Smacznego, 

Maja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz