Składniki (na 14 sztuk):
Ciasto:
- 200 g mąki żytniej t.2000
- 100 g mąki pszennej
- 1,5 dkg drożdży
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2/3 szklanki letniego mleka 0,5%
- odrobina cukru
Farsz:
Wykonanie:
Pieczarki pokroić i usmażyć na patelni.
Mąki przesiać, dodać rozpuszczone w letniem mleku drożdże z cukrem, sól i olej. Ciasto wyrobić (ja użyłam miksera), przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z ciasta odrywać kawałki, lekko rozwałkować. Na środek każdego kawałka nałożyć farsz z pieczarek i zawinąć. Piec ok. 25 minut
Pozdrawiam,
Maja
Pieczarki pokroić i usmażyć na patelni.
Mąki przesiać, dodać rozpuszczone w letniem mleku drożdże z cukrem, sól i olej. Ciasto wyrobić (ja użyłam miksera), przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z ciasta odrywać kawałki, lekko rozwałkować. Na środek każdego kawałka nałożyć farsz z pieczarek i zawinąć. Piec ok. 25 minut
Pozdrawiam,
Maja
Hej, mam pytanko. W jakiej temperaturze należy piec te paszteciki?
OdpowiedzUsuń