Podziel się!

31 października 2014

Łatwa i szybka sałatka brokułowa z płatkami migdałów

Przepis na sałatkę brokułową mojego autorstwa pochodzi z Dietetycznych Rewolucji, które odbyły się kilka tygodni temu w Szczecinie. Od tego czasu owa sałatka kilkakrotnie gościła już na moim talerzu z różnymi modyfikacjami: z dodatkiem sera feta, pestek dyni czy też z makaronem.


Składniki:
  • kilka różyczek ugotowanego brokuła
  • 2 łyżeczki płatków migdałów
  • kilka pomidorków koktajlowych
Sos:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • sól morka
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 1 mała łyżeczka oleju sezamowego Oleofarm
Przygotowanie:
Brokuł ugotować na półtwardo. Wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać ze sobą. Brokuły polać sosem i posypać płatkami migdałów. Ozdobić pomidorkami koktajlowymi.

Smacznego!
Sandra

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz