Składniki:
- 4 świeże jajka
- 2 łyżki mleka 2% i 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 cebula
- 1 średni ząbek czosnku
- 4-5 żółtych pomidorków koktajlowych
- 5-6 czerwonych pomidorków koktajlowych
- 8-10 plasterków żółtej cukinii
- 2 łyżki oliwy
- zioła prowansalskie, papryka ostra, sól morska, pieprz czarny
Przygotowanie:
Jajka roztrzepać w misce widelcem, dodać mleko, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i wymieszać. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w cienkie paski, cukinię w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę i wszystkie warzywa podsmażyć ok 4-6 minut. Masę jajeczna wymieszać z warzywami i przelać do okrągłej tortownicy posmarowanej cienko masłem. Na wierzch ułożyć pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Piec w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez ok 20-25 min (do momentu zarumienienia).
Smacznego!
Sandra
bardzo chętnie skorzystam z przepisu, podoba mi się!
OdpowiedzUsuń