Podziel się!

24 kwietnia 2014

Pikantna przegryzka z kurczaka z dipem czosnkowym

Dzisiaj propozycja dla osób, które lubią wszelkiego rodzaju przegryzki. Dobrą alternatywą dla chipsów czy słonych orzeszków może być prażona ciecierzyca (klik). Jeśli jednak ktoś woli coś innego to warto wypróbować przepis na proste pikantne kąski z kurczaka.



Składniki:
  • ok. 120g piersi z kurczaka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz, ostra i łagodna papryka, curry
  • 100g jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku


Wykonanie:
Pierś pokroić na cienkie paseczki, skropić oliwą, wymieszać z przyprawami i odstawić na ok. 30 min do lodówki. Po tym czasie upiec w piekarniku w 150st (z termoobiegiem). Piec aż kawałki będą złociste.
Dip: Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z jogurtem. Doprawić i odstawić na ok 30min do lodówki.

Pozdrawiam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz