Podziel się!

3 kwietnia 2014

Kanapki nadziewane na patyczki- nowy pomysł na zdrowy brunch/ Sticked sandwiches

Dzisiaj przedstawiam Wam nowy pomysł na zwykłą kanapkę :-) Na pewno zaskoczy niejedną osobę. Możemy ją zabrać do szkoły, na uczelnię, do pracy, na piknik. Jest bardzo szybka w przygotowaniu i nie musimy nosić kilku pojemników jednocześnie. Kanapka na patyku nie traci swojej struktury w porównaniu z tradycyjną kanapką i zapobiega wydzielaniu dużej ilości soków, dzięki czemu pieczywo nie jest wilgotne, a sałata jest wciąż chrupiąca. 
  
Składniki:
  • 1 kromka pełnoziarnistego chleba razowego
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 2 plastry szynki z indyka
  • Kilka listków sałaty karbowanej
  • Kilka pomidorków cherry
  • Kilka plastrów papryki czerwonej
  • Dodatkowo musztarda francuska
Porcja zawiera ok. 170 kcal 

Przygotowanie:
Warzywa dokładnie myjemy. Paprykę i pieczywo kroimy w cząstki, szynkę i ser żółty kroimy w podłużne paski. Sałatę rwiemy na mniejsze części. Na drewniane patyczki od szaszłyków nadziewamy w dowolnej kolejności składniki. Paski szynki i ser można zrolować i w ten sposób nadziać na patyki.
  
Życzę smacznego!
Sandra

3 komentarze:

  1. Kanapka niebanalna, a do tego wygląda smakowicie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł, na pewno wykorzystam przy najbliższej okazji ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo oryginalny pomysł na kanapki ;) super to wygląda. Bez wątpienia będę musiała spróbować.

    OdpowiedzUsuń