Dzisiaj przedstawiam Wam nowy pomysł na zwykłą kanapkę
:-) Na pewno zaskoczy niejedną osobę. Możemy ją zabrać do szkoły, na uczelnię,
do pracy, na piknik. Jest bardzo szybka w przygotowaniu i nie musimy nosić
kilku pojemników jednocześnie. Kanapka na patyku nie traci swojej struktury w
porównaniu z tradycyjną kanapką i zapobiega wydzielaniu dużej ilości soków,
dzięki czemu pieczywo nie jest wilgotne, a sałata jest wciąż chrupiąca.
Składniki:
- 1
kromka pełnoziarnistego chleba razowego
- 2
plasterki żółtego sera
- 2
plastry szynki z indyka
- Kilka
listków sałaty karbowanej
- Kilka
pomidorków cherry
- Kilka
plastrów papryki czerwonej
- Dodatkowo
musztarda francuska
Porcja zawiera ok. 170 kcal
Przygotowanie:
Warzywa dokładnie myjemy. Paprykę i pieczywo kroimy w
cząstki, szynkę i ser żółty kroimy w podłużne paski. Sałatę rwiemy na mniejsze
części. Na drewniane patyczki od szaszłyków nadziewamy w dowolnej kolejności
składniki. Paski szynki i ser można zrolować i w ten sposób nadziać na patyki.
Życzę smacznego!
Sandra
Kanapka niebanalna, a do tego wygląda smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, na pewno wykorzystam przy najbliższej okazji ! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalny pomysł na kanapki ;) super to wygląda. Bez wątpienia będę musiała spróbować.
OdpowiedzUsuń