Feta i kasza gryczana to moje ulubione połączenie. Był już pomysł na sałatkę z fetą i kaszą (klik) a dzisiaj to połączenie w wersji obiadowej. Dla mnie i moich kubków smakowych bomba :)
Składniki:
- 60g kaszy gryczanej
- 40g sera feta (wybierzcie taki z mniejszą ilością tłuszczu)
- 130g mięsa
- 50g cebuli
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 200g pomidorów w puszce
Wykonanie:
Kaszę ugotować (stosunek kaszy do wody 1:2). Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Następnie dodać pokrojone mięso, doprawić* i podduszać. Gdy mięso będzie miękkie, dodać pomidory i pokrojoną fetę. Całość zagotować i doprawić*
*radzę nie dodawać zbyt dużo soli- feta jest dość słona i łatwo o przesolenie
Smacznego,
Maja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz