Podziel się!

28 lutego 2014

Kasza gryczana z kurczakiem i fetą

Witam po Tłustym Czwartku i emocjonującym dniu spędzonym na konferencji żywieniowej w Poznaniu. Przypominam, że dzisiaj grzecznie wracamy do zdrowego odżywiania :)
Feta i kasza gryczana to moje ulubione połączenie. Był już pomysł na sałatkę z fetą i kaszą (klik) a dzisiaj to połączenie w wersji obiadowej. Dla mnie i moich kubków smakowych bomba :)



Składniki:

  • 60g kaszy gryczanej 
  • 40g sera feta (wybierzcie taki z mniejszą ilością tłuszczu)
  • 130g mięsa
  • 50g cebuli
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 200g pomidorów w puszce

Wykonanie:
Kaszę ugotować (stosunek kaszy do wody 1:2). Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Następnie dodać pokrojone mięso, doprawić* i podduszać. Gdy mięso będzie miękkie, dodać pomidory i pokrojoną fetę. Całość zagotować i doprawić*

*radzę nie dodawać zbyt dużo soli- feta jest dość słona i łatwo o przesolenie




Smacznego, 

Maja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz