Podziel się!

11 lutego 2014

Krem z pomidorów z mozzarellą

Ochota na krem ze świeżych pomidorów zimą? Tylko ja mogłam wpaść na taki pomysł- latem robiłam zupę z pomidorami z puszki a zimą mam ochotę na taką ze świeżych pomidorów. No cóż :) Ale wracając do samej zupy: robi się praktycznie sama a jej smak przywołuje chociaż trochę lata...



Składniki: 

  • 3-4 pomidory
  • 0,5 szklanki bulionu warzywnego 
  • 1 mała kulka mozzarelli 
  • zioła prowansalskie, suszone pomidory z czosnkiem

Wykonanie: 
Pomidory pokroić na ćwiartki i włożyć do piekarnika nagrzanego do 150stC. Piec aż skórka lekko się pomarszczy. Po tym czasie pomidory obrać ze skórki, zalać bulionem i zagotować a następnie zmiksować na krem. Podawać z kawałkami mozzarelli. 



Enjoy, 

Maja 

1 komentarz: