Podziel się!

22 lutego 2014

Spaghetti bolognese

Przepis na proste i szybkie spaghetti bolognese. W sam raz na krótką przerwę między zajęciami :)





Składniki:
  • 60g makaronu spaghetti razowego
  • ok. 90g mięsa mielonego (u mnie 1:1 wołowina i pierś z kurczaka)
  • 1 łyżka oliwy
  • 200g pomidorów w puszce
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • bazylia, sól, pieprz
Wykonanie: 
Czosnek i cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Następnie dodać mięso, doprawić, usmażyć. Pod koniec dodać pomidory. Całość doprawić i zagotować. Podawać z ugotowanym makaronem. 

Pozdrawiam, 

Maja

PS. Przypominamy, że poszukujemy osoby z nietolerancją lub alergią pokarmową z okolic Szczecina. Oferujemy indywidualny 10-dniowy jadłospis. Zapraszamy :) 

1 komentarz:

  1. Lekkie i łatwe danie w sam raz, takie jakie szukałem. Nie od dziś do spaghetti używam gomarowskiego przecieru pomidorowego, który w istocie daje tej potrawie fajnego smaku, a i przypomina mi świerzego, soczystego pomidorka. Ogólnie przepis godny polecania ze wzglęgu na swoja niskokaloryczność.

    OdpowiedzUsuń