Składniki:
- 60g makaronu spaghetti razowego
- ok. 90g mięsa mielonego (u mnie 1:1 wołowina i pierś z kurczaka)
- 1 łyżka oliwy
- 200g pomidorów w puszce
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- bazylia, sól, pieprz
Wykonanie:
Czosnek i cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Następnie dodać mięso, doprawić, usmażyć. Pod koniec dodać pomidory. Całość doprawić i zagotować. Podawać z ugotowanym makaronem.
Pozdrawiam,
Maja
PS. Przypominamy, że poszukujemy osoby z nietolerancją lub alergią pokarmową z okolic Szczecina. Oferujemy indywidualny 10-dniowy jadłospis. Zapraszamy :)
Lekkie i łatwe danie w sam raz, takie jakie szukałem. Nie od dziś do spaghetti używam gomarowskiego przecieru pomidorowego, który w istocie daje tej potrawie fajnego smaku, a i przypomina mi świerzego, soczystego pomidorka. Ogólnie przepis godny polecania ze wzglęgu na swoja niskokaloryczność.
OdpowiedzUsuń