Podziel się!

14 kwietnia 2015

Sałatka z fetą, pieczonym burakiem i orzechami

Tygodniowa przerwa na blogu spowodowana była wyjazdami i poświąteczną krzątaniną. Ale już wracamy- z nowymi pomysłami i przepisami :) Na pierwszy ogień jedna z moich ulubionych sałatek- uwielbiam takie połączenia smakowe :)


Składniki:

  • 100g mieszanki sałat
  • ok. 15g orzechów włoskich
  • 50g sera feta (ja użyłam półtłustego)
  • 0,5 buraka
  • 1 łyżka oleju z orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • przyprawy

Wykonanie:
Orzechy posiekać i podprażyć na suchej patelni. Buraka zawinąć w folię aluminiową, upiec w 150st (z termoobiegiem) a następnie obrać i pokroić w talarki. Na talerzu ułożyć sałatę, pokrojony ser i talarki buraka. Z oleju i octu przygotować dressing. Sałatę skropić dressingiem i posypać podprażonymi orzechami.



Całość to 300kcal, 11g białka, 25g tłuszczu i 6g węglowodanów

Smacznego,
Maja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz