Podziel się!

24 grudnia 2014

Ryba po grecku light

Wszystkie długie przygotowania do świąt już zakończone: jedzenie gotowe, prezenty popakowane... Teraz czas na kilka dni odpoczynku :) Ale zanim to nastąpi, jeszcze jeden przepis, który nadaje się nie tylko na święta :)



Składniki:

  • 0,5kg filetów z ryby np. dorsza
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 3 marchewki
  • 1 cebula 
  • 1 pietruszka
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka ketchupu 
Przygotowanie: 
Filety doprawić, usmażyć na patelni i ułożyć na talerzu. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie, następnie dodać starte warzywa, dolać odrobinę wody i podduszać do miękkości. Na koniec dodać przecier i ketchup, doprawić i jeszcze chwilę poddusić. Na usmażone filety wyłożyć podduszone warzywa. 



W związku z tym, że to już ostatni wpis przed świętami, chciałybyśmy życzyć Wam wesołych, zdrowych i rodzinnych świąt Bożego Narodzenia :)


Dietetycznie-fantastycznie 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz