Podziel się!

9 lipca 2016

Domowa, zdrowa czekolada z orzechami i wiórkami

Nie podejrzewałam, że zrobienie własnej czekolady jest tak banalne. Smak lepszy od czekolady ze sklepu (bo sami ustalamy ulubioną słodkość i ilość kakao). No i najważniejsze- robimy z takimi dodatkami, jakie sobie tylko wymyślimy :)
PS. Już myślę o czekoladzie z masłem orzechowym i żurawiną :)


Składniki:
  • 50g oleju kokosowego
  • 2-3 łyżki kakao (prawdziwego, niesłodzonego) 
  • stewia lub ksylitol (do smaku)
  • Dodatki dowolne (u mnie orzechy i wiórki do posypania)
Wykonanie:
Olej podgrzać z kakao, dosłodzić do smaku. Gotową masę wylać na papier do pieczenia i posypać ulubionymi dodatkami. Pozostawić do zastygnięcia. 


PS2: Znika bardzo szybko :) 


Pozdrawiam, 
Maja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz