Podziel się!

18 maja 2015

Dietetyczna pomidorowa pasta z makreli

Oglądanie programów kulinarnych ma swoje plusy i minusy. Nie wiem jak Wy ale ja zwykle po takim seansie robię się bardzo głodna :) Ostatnio w jakimś programie w tv widziałam pomysł na pomidorową pastę. Niestety nie było przepisu więc wymyśliłam go sama :) Polecam wypróbować bo nie dość, że smaczna to jeszcze dostarcza bardzo zdrowych tłuszczów czyli kwasów omega-3.


Składniki:

  • 100g wędzonej makreli
  • 100g chudego twarogu
  • parę łyżek passatty pomidorowej
Wykonanie:
Makrelę i twaróg zblendować/zmiksować, dodać passattę i przyprawy. 


100g pasty to ok. 160kcal, 20g białka, 8g tłuszczu i 2g węglowodanów

Pozdrawiam, 
Maja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz