Składniki:
- 1 wędzona makrela
 - 1 torebka brązowego ryżu
 - 1 papryka
 - 2-3 ogórki kiszone
 - 4 łyżki jogurtu naturalnego
 
Wykonanie:
Ryż ugotować, dodać pokrojoną paprykę i ogórka oraz mięso z makreli (bez ości). Całość wymieszać, dodać jogurt naturalny i doprawić. 
100g sałatki to ok. 130kcal, 9g białka, 6g tłuszczu i 11g węglowodanów. 
Pozdrawiam, 
Maja
Uwielbiam wędzoną makrelę. Chyba wykorzystam ten przepis. Robiłam parę razy podobną sałatkę, ale dawałam tuńczyka z puszki. W sumie makrela zapewni bardziej wyrazisty smak.
OdpowiedzUsuńSuper danie, robiłam je już dwa razy :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za przepis i polecam innym spróbować, warto!
Dziękuję bardzo :) Ja również za nią przepadam :)
Usuń