Składniki (ok. 4 porcji):
- 500g piersi kurczaka
- 150g mrożonego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 20g masła
- 350g passatty pomidorowej (u mnie z ziołami)
- 3/4 szklanki bulionu warzywnego
- 50g mozzarelli
Wykonanie:
Roladki: Mięso rozbić tłuczkiem (jak na kotlety schabowe) i doprawić. Czosnek posiekać i zeszklić na maśle, następnie dodać szpinak, dusić do miękkości i doprawić. Na każdą pierś nałożyć farsz i zawinąć roladkę. Gotowe roladki ułożyć w formie/naczyniu żaroodpornym i chwilę podpiec w 150st (piekłam do momentu aż mięso zaczęło robić się lekko białe).
Sos: Do garnka dodać passattę i bulion, zagotować i doprawić.
Podpieczone roladki zalać sosem, wstawić do piekarnika (150st) i piec do zrumienienia. Chwilę przed wyjęciem całość posypać pokrojoną mozzarellą i podpiec do roztopienia sera.
1 porcja to ok. 225kcal, 31g białka, 8g tłuszczu i 6g węglowodanów
Smacznego,
Maja
Przepis fantastyczny :) polecam
OdpowiedzUsuńsuper przepis, bardzo smaczne i łatwe do przygotowania :)
OdpowiedzUsuń