Składniki (na 2 porcje):
- 140g chudego twarogu
- 1 jajko
- ok. 70g mąki gryczanej
- 10g oliwy z oliwek
- 100g cebuli
- 4 plastry wędliny
Wykonanie:
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, wymieszać a następnie stopniowo dodawać mąkę. Gdy ciasto ma konsystencję ciasta na kluski kładzione przekładamy je na deskę do krojenia i łyżką zanurzaną we wrzątku wrzucamy kolejne kluski do zagotowanej, osolonej wody. Gotować jeszcze parę minut po wypłynięciu.
Okrasa: Na oliwie z oliwek zrumienić cebulę, następnie dodać pokrojoną wędlinę i również zrumienić.
1 porcja to ok. 354kcal, 30g białka, 13g tłuszczu i 30g węglowodanów
Pozdrawiam,
Maja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz