Składniki:
- 0,5kg filetów z ryby np. dorsza
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 3 marchewki
- 1 cebula
- 1 pietruszka
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka ketchupu
Przygotowanie:
Filety doprawić, usmażyć na patelni i ułożyć na talerzu. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie, następnie dodać starte warzywa, dolać odrobinę wody i podduszać do miękkości. Na koniec dodać przecier i ketchup, doprawić i jeszcze chwilę poddusić. Na usmażone filety wyłożyć podduszone warzywa.
W związku z tym, że to już ostatni wpis przed świętami, chciałybyśmy życzyć Wam wesołych, zdrowych i rodzinnych świąt Bożego Narodzenia :)
Dietetycznie-fantastycznie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz