Płatki ryżowe z mlekiem, pestkami granatu, jabłkiem i świeżą figą to zdrowy i pożywny sposób na pierwsze śniadanie. Można je dowolnie modyfikować, dodawać swoje ulubione owoce, bawić się smakami! Na pewno przepis na takie śniadanie w różnych wersjach pojawi się na blogu nie jeden raz :-)
Składniki na 1 porcję:
- 1 szklanka mleka 2%
- 5 łyżek płatków ryżowych
- 1/2 jabłka
- 1 świeża figa
- 2 łyżki pestek granatu
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Figę pokrój na mniejsze kawałki. W garnuszku zagotuj mleko. Dodaj płatki ryżowe. Gotuj 2-3 minuty cały czas mieszając. Pod koniec gotowania dodaj starte jabłko i szczyptę cynamony. Wymieszaj. Gotowy ryż przełóż do miseczki, dodaj figę i pestki granatu.
Smacznego!
Sandra
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz