Podziel się!

14 listopada 2014

Zdrowe bezglutenowe śniadanie: płatki ryżowe na mleku z pestkami granatu i świeżą figą

Płatki ryżowe z mlekiem, pestkami granatu, jabłkiem i świeżą figą to zdrowy i pożywny sposób na pierwsze śniadanie. Można je dowolnie modyfikować, dodawać swoje ulubione owoce, bawić się smakami! Na pewno przepis na takie śniadanie w różnych wersjach pojawi się na blogu nie jeden raz :-)


Składniki na 1 porcję:

  • 1 szklanka mleka 2%
  • 5 łyżek płatków ryżowych
  • 1/2 jabłka
  • 1 świeża figa
  • 2 łyżki pestek granatu
  • szczypta cynamonu


Przygotowanie:
Jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Figę pokrój na mniejsze kawałki. W garnuszku zagotuj mleko. Dodaj płatki ryżowe. Gotuj 2-3 minuty cały czas mieszając. Pod koniec gotowania dodaj starte jabłko i szczyptę cynamony. Wymieszaj. Gotowy ryż przełóż do miseczki, dodaj figę i pestki granatu. 

Smacznego!
Sandra

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz