Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 0,5 łyżeczki oleju rzepakowego
- 1 łyżka mąki żytniej t.2000
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej (najlepsza będzie oczywiście razowa)
- przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i słodka
Wykonanie:
Jajko rozmącić. Pierś doprawić, skropić oliwą a następnie obtoczyć w mące. Oprószoną mąką pierś zanurzyć w rozbełtanym jajku a później dokładnie obtoczyć w panierce. Piec w 150st.
Pozdrawiam,
Maja
z moją ulubioną sałatką! <3
OdpowiedzUsuńmy zawsze panierujemy kurczaka w razowej panierce. Nawet sama ją robię z pieczywa, które sama piekę ;)
OdpowiedzUsuńZamiast Oleju rzepakowego, użyłem Oliwe z Oliwek
OdpowiedzUsuńPanierka, nawet razowa, nie jest dietetyczna...
OdpowiedzUsuń