Składniki (ok. 8 sztuk):
- 1 jajko
- 50g jogurtu naturalnego
- 0,5 jabłka (ok. 100g)
- 20g mąki ryżowej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać i "smażyć" na dobrze rozgrzanej patelni do smażenia beztłuszczowego (jeśli chcecie, możecie dodać odrobinę oleju, jednak ja bez problemu usmażyłam je bez dodatku tłuszczu). Gdy będą rumiane z jednej strony, przewrócić i zrumienić drugą (najlepiej przewracać teflonową łopatką).
Cała porcja to ok. 210kcal, 9g białka, 6g tłuszczu i 29g węglowodanów
Udanego weekendu,
Maja
Jak dobrze, że teraz można znaleźć przepisy bezglutenowe na niemal każde danie. Dziękuję za ten przepis, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy za komentarz. A z uwagi na to, że coraz więcej osób stosuje dietę bezglutenową, na blogu będzie coraz więcej takich przepisów. Pozdrawiamy :)
Usuńa ze zwykłej mąki wyjdą? Wiem, że nie będą już tak dietetyczne, ale akurat nie mam razowej. ;)
OdpowiedzUsuńWyjdą :)
Usuń