Składniki:
- 100g mieszanki sałat
- ok. 15g orzechów włoskich
- 50g sera feta (ja użyłam półtłustego)
- 0,5 buraka
- 1 łyżka oleju z orzechów laskowych
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- przyprawy
Wykonanie:
Orzechy posiekać i podprażyć na suchej patelni. Buraka zawinąć w folię aluminiową, upiec w 150st (z termoobiegiem) a następnie obrać i pokroić w talarki. Na talerzu ułożyć sałatę, pokrojony ser i talarki buraka. Z oleju i octu przygotować dressing. Sałatę skropić dressingiem i posypać podprażonymi orzechami.
Całość to 300kcal, 11g białka, 25g tłuszczu i 6g węglowodanów
Smacznego,
Maja
Całość to 300kcal, 11g białka, 25g tłuszczu i 6g węglowodanów
Smacznego,
Maja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz