Składniki:
- 200g passattty pomidorowej (u mnie passatta z ziołami)
- 50g mrożonego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 10g masła
- 10g mozzarelli
- 0,5 szklanki bulionu warzywnego
- 0,5 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- przyprawy: suszony czosnek z pomidorami, bazylia, zioła prowansalskie
Wykonanie:
Cebulę i 1 ząbek czosnku posiekać i zeszklić na oliwie. Następnie wlać passattę i bulion, całość doprawić i zagotować. Drugi ząbek czosnku posiekać i zeszklić na maśle, po czym dodać szpinak. Do zupy dodać szpinak i pokrojoną mozzarellę.
* zupa najlepiej smakuje z grzankami z chleba
Cały przepis to ok. 300kcal, 6g białka, 20g tłuszczu i 20g węglowodanów
Pozdrawiam,
Maja
* zupa najlepiej smakuje z grzankami z chleba
Cały przepis to ok. 300kcal, 6g białka, 20g tłuszczu i 20g węglowodanów
Pozdrawiam,
Maja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz