Podziel się!

14 maja 2016

Czekoladowy, wegański pudding chia

Uwielbiam pudding chia a dzisiejsza wersja to już w ogóle CUDO :) Pycha porcja zdrowia i słodkości w jednym :)


Składniki:

  • niecała szklanka mleka (u mnie kokosowe a właściwie bardziej woda kokosowa, która zostaje po oddzieleniu śmietanki z mleka)
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1,5 łyżki kakao
  • ksylitol lub miód do smaku
  • 1 łyżeczka nasion babki płesznika i łupin babki jajowatej (można pominąć)
dekoracja: kawałki brzoskwini i płatki migdałów


Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki (dobrze co jakiś czas przemieszać). Gdy stężeje, dodać brzoskwinie i migdały 



Pycha :)
Maja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz