Składniki:
- 2 jajka
- 1/3 szklanki mleka
- 20g oleju kokosowego
- 30g oleju rzepakowego
- 1/3 szklanki wiórków kokosowych
- 1 łyżka kakao
- 60g mąki ryżowej
- 20g mąki kokosowej
- 20g mąki ziemniaczanej
- 20g cukru
- 25g ksylitolu
- 100g mrożonych owoców- najlepiej wiśni lub czarnych porzeczek
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem i ksylitolem. Następnie dodawać partiami pozostałe składniki, oprócz wiśni. Gdy ciasto będzie gotowe, do foremek na muffinki włożyć po ok. 2 wiśnie i zalać ciastem. Piec w 150st.
Smacznego,
Maja
coś dla mojego zucha :) chociaż i ja bym sobie nie odmówiła
OdpowiedzUsuńUprzedzam, że szybko znikają :)
UsuńBardzo fajny przepisik, akurat mam składniki iiii jutro miałam piec coś pysznego. Także trafiłam w punkt :)
OdpowiedzUsuńNo i urocze foremki, również mam serduchowe ;)
Polecam wypróbować:)
UsuńIle minut piec?ok.20-25?
OdpowiedzUsuńTak, ok. 25min powinno być wystarczające :)
UsuńMąka ryżowa ale z białego czy z ciemnego ryżu czy mieszana?
OdpowiedzUsuńJa użyłam mieszanej :)
UsuńA czemu czekoladowe jAK bez czekolady?
OdpowiedzUsuńPrzepis genialny, szybko i łatwo się robi. Dla nas trochę mało słodkie ale to nic następnym razem większe trochę ilość ksylitolu lub porostu dodam miód. Na początku miałam obawy że będą trochę suche ale naszczescie okazało się że są idealnie mokre w środku. I już zdążyła połowa zniknąć :) polecam ten przepis i wiem że zagości on u mnie na stałe :)
OdpowiedzUsuń