Lekkie opóźnienia na blogu związane są z zaliczeniami i zbliżającą się sesją. Ale jeszcze tylko 2 egzaminy, 2 obrony i rozpocznie się kolejny etap :) W związku z dużą ilością nauki, moja dieta w tym okresie obfituje szczególnie w orzechy, pestki i tłuste ryby czyli wszystko co nasz mózg lubi najbardziej :) Dlatego dzisiaj przepis na sałatkę z wędzoną makrelą.
Składniki:
- 1 wędzona makrela
- 1 torebka brązowego ryżu
- 1 papryka
- 2-3 ogórki kiszone
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Ryż ugotować, dodać pokrojoną paprykę i ogórka oraz mięso z makreli (bez ości). Całość wymieszać, dodać jogurt naturalny i doprawić.
100g sałatki to ok. 130kcal, 9g białka, 6g tłuszczu i 11g węglowodanów.
Pozdrawiam,
Maja